Weer & Klimaat

Op deze pagina kan je alles vinden over het weer & klimaat op Mallorca. Zo geven we je een paar tips voor handige websites om het weer te checken op jou vakantiebestemming. Ook wordt er per maand beschreven wat je kan verwachten qua weer op het eiland.

Klimaat

Mallorca heeft een mediterraan klimaat en hierdoor is het weer & kimaat in Mallorca erg stabiel. In de hoger gelegen plaatsen van Mallorca kan het vriezen, maar lager in de bergen is het vaak nog boven het vriespunt. In de zomer kan het op Mallorca erg warm worden en de temperatuur kan dan wel oplopen tot 40 graden Celsius. Doordat Mallorca in de Middellandse Zee ligt, hangt er altijd een sterke wind op het eiland. In de winter kan de wind ervoor zorgen dat het erg koud is op het eiland en in de zomer is het wel fijn dat er wind is waardoor de temperatuur aangenamer wordt. In de maanden van oktober tot en met april heb je de meeste kans op neerslag op Mallorca en na april wordt het weer alleen maar beter.

Weer tijdens je vakantie checken?

Als je op vakantie bent wil je natuurlijk ook nog graag op de hoogte blijven van het weer op jouw vakantiebestemming. Vaak is het zo dat als je in een hotel of hostel zit, je bij de receptie ook een overzicht kan vinden van het weer van die week op jouw bestemming. Maar als je liever online kijkt of het weer wil checken in een andere stad op Mallorca dan kun je ook één van de volgende websites bekijken:

El Tiempo

El tiempo is een Spaanse website die precies per tijdstip de temperatuur weergeeft. Ook kun je hier een buienradar en zonneradar vinden. Ideaal om te kijken hoelaat jij het beste in de zon kunt gaan liggen. Deze website heeft ook een app voor op je smartphone. Dit is nog makkelijker want zo hoef je alleen maar je locatievoorziening aan te zetten en zo zie je meteen het actuele weer op jouw bestemming.

Accuweather

Accuweather is een internationale website die ook veel gebruikt wordt om het weer te checken. Hier kun je zelf de plaats invullen waarvan jij het weer wilt zien. Ook hier zit er een buienradar en zonneradar bij.

Weer (Apple)

Mocht je een Iphone hebben dan is de Apple weer app ook handig om het weer mee te checken. Deze staat vaak standaard al op je telefoon en is best betrouwbaar. Je ziet precies per uur wat de weersvoorspelling is. Je kunt hier zelf steden toevoegen waar je het weer van wilt zien of je kunt je locatievoorziening aanzetten om zo automatisch het weer van jouw bestemming te zien.

Jaaroverzicht van het weer op Mallorca

Hieronder volgt een handig jaaroverzicht zodat je kan zien wat je ongeveer kunt verwachten qua temperatuur en neerslag per maand.

Januari

De gemiddelde temperatuur op Mallorca ligt in januari ligt tussen de 6 en 14 graden. De kans op neerslag in deze maand is het grootst. Januari kan een goede maand zijn voor mensen die van buitensporten houden. Je kan op Mallorca fietsen of wandelen door de bergen.

Februari

De gemiddelde temperatuur ligt in deze maand tussen de 6 en de 14 graden. De temperatuur stijgt een beetje en hierdoor gaan de bloemen weer in bloei op Mallorca. Het is daarom ook zeker een aanrader om Mallorca in deze periode van het jaar te bezoeken, omdat de bloesem aan de bomen op Mallorca een heel mooi plaatje geeft.

Maart

De gemiddelde temperatuur in de maand maart liggen tussen de 7 en 16 graden. De kans op neerslag in deze maand is nog steeds groot. Doordat het steeds warmer wordt, zou je een strandwandeling kunnen maken.

April

In april begint het al lekker warm te worden en liggen de temperaturen tussen de 9 en 20 graden. Ook de hoeveelheid aan regen begint af te nemen. Het mooie aan Mallorca in april is dat de lente begint en dat het platteland groener begint te worden en alles nog meer in bloei komt te staan.

Mei

In de maand mei liggen de temperaturen tussen de 12 en 21 graden. Het platteland is groen en de lucht is blauw. Met zulke omstandigheden kan je prachtige uitzichten hebben! Het is nog geen hoogseizoen waardoor je voor leuke prijzen in mei kan overnachten op Mallorca.

Juni

Op Mallorca is het in juni zeker hoogseizoen. De temperaturen liggen in deze maand tussen de 16 en 25 graden en de kans op regen is nihil. In deze maand komt er ook meer toerisme op Mallorca. Het is lekker weer om op het strand te liggen en een verkoelende duik in de zee te nemen, want de temperatuur van de zee kan wel 21 graden zijn.

Juli

Het hoogseizoen zet zich voort in Mallorca en de temperaturen lopen lekker op. De gemiddelde temperatuur in de maand juli is 19 tot 29 graden. Pak je strandspullen en ga heerlijk een dagje relaxen op het strand.

Augustus

In augustus wordt het toppunt van het hoogseizoen bereikt in Mallorca. De temperaturen liggen in deze maand tussen de 20 en 30 graden. Ga deze maand lekker luieren bij het zwembad of maak een uitstapje naar een waterpark voor een verkoelende duik.

September

In september loopt het hoogseizoen af en begint het rustiger te worden in Mallorca. Maar de temperaturen liegen er niet om, want het is nog steeds tussen de 17 en 26 graden en de kans op neerslag is deze maand heel klein. In het begin van september is het warmer dan aan het einde. Aan het einde maand kan de lucht wat bewolkter zijn. Maar als je in september gaat, is de kans groot dat je lekker op het strand kan liggen.

Oktober

De temperaturen nemen af in oktober, maar het weer is zeker nog aangenaam. De temperaturen liggen tussen de 14 en 23 graden. Het zal in oktober iets bewolkter zijn er is een kans op wat regen. In deze tijd is het goed weer om outdoor activiteiten te doen in Mallorca zoals bergbeklimmen.

November

In november is het op Mallorca tussen de 10 en 18 graden en de neerslag neemt meer toe. Het is wel bewolkt in Mallorca, maar de temperaturen zijn aangenaam dus voor de mensen die van outdoor activiteiten houden is dit de ideale maand.

December

Ze zeggen wel dat december de donkerste dagen met zich mee brengt en dit is ook zo in Mallorca. De dagen worden korter en donkerder, maar ook kouder. De temperaturen liggen in december gemiddeld tussen de 8 en 15 graden en de kans op neerslag is groot.

Comments are closed.