Koffie & Taartjes

Ben je in Mallorca en heb je eens een keer zin in wat anders dan tapas of churros? Er zijn een hoop leuke cafeetjes waar je kunt genieten van een kopje koffie met een zoet taartje of een cake kunstwerkje. Wij hebben een overzicht gemaakt van de leukste en gezelligste koffie & taartjes in Mallorca.

Cachivache café

Het Cachivache café in Mallorca is alleen al erg leuk om het opvallende en originele interieur. Wanneer je hier binnenkomt, zal het je meteen opvallen dat dit interieur is ontworpen door creatieve mensen. Zo is er een hele muur waar opengeslagen boekjes aan vast zijn gemaakt en verder hangen er ook veel schilderijtjes en andere decoraties aan de muur. Voor kinderen is er de leuke ‘playroom’ waar kunstgras op de grond ligt, een hoop kussens en een schatkist vol speelgoed. Wanneer je hier een kopje koffie gaat drinken, word je waarschijnlijk meteen vrolijk door alle leuke kleuren en creatieve creaties. Bij Cachivache café kun je terecht voor een cappuccino en allerlei lekkere zelfgemaakte taartpunten.

Openingstijden
Ma t/m vrij van 8:00 – 22:00
Za van 9:00 – 22:00
Gesloten op zondag

Locatie
Carrer de l’Emperadriu Eugènia 7
07010 Palma
Website

Can Joan de s’Aigo

Bij Can Joan de s’Aigo kun je terecht voor een goed kopje koffie, maar wat bijzonderder is is de traditionele “ensaïmada de Mallorca” die je hier kunt krijgen. Dit is een zoete lokale lekkernij enqua vorm lijkt het wel wat op een cinnamon roll, maar dan zonder kaneel en met poedersuiker. Bij dit café zit je echt in een authentiek Spaans cafeetje en heb je ook grote kans dat je tussen de echte locals zit.

Tip: maak je eigen ensaïmadas! Perfect voor als je familie op de koffie komt en je wat lekkers wilt serveren. Het is moeilijk om het originele recept te vinden, maar dit zijn de ingrediënten die in de meeste traditionele ensaïmada’s zitten:
– 600 gr broodmeel
– 200 gr bruine suiker
– 125 gr reuzel
– 3 eieren (het liefst vrije uitloop eieren)
– 20 gr gist (het liefst van de bakker)
– 150 ml water

quotecoffee

Openingstijden
Ma t/m zo van 8:00 – 22:00

Locatie
Can Sanç 10
07001 Palma de Mallorca
Website

Lluis Perez Pastisser

Lluis Perez Patisser is een jonge ondernemer die, na jaren in Barcelona te hebben gewerkt, zijn eigen patisserie is gestart in Mallorca. Zijn specialiteit is de truffelchocolade. Dus mocht je hier in de buurt zijn, probeer deze dan zeker uit. De inrichting van de patisserie is gebasseerd op het eiland Mallorca. Lluis gebruikt uitsluitend lokale producten en hij past zijn aanbod aan per seizoen.

Openingstijden
Ma t/m vrij van 9:00 – 20:00
Za van 9:00 – 14:00 en 16:30 – 20:00
Zo van 9:00 – 14:00

Locatie
Carrer Bonaire 14
07012 Palma de Mallorca
Website

La molienda Coffee

Ben jij meer van de biologische producten, dan is dit dé plek voor jou. Bij La molienda werken ze namelijk uitsluitend met biologische en lokale producten. Het interieur oogt retro en stijlvol en door de hoogteverschillen in het café ziet het er erg gezellig uit. Tip om bij de koffie te bestellen: een crêpe met aardbeien en chocola. De koffie en lekkernijen zijn wat aan de prijzige kant, maar dan krijg je wel top kwaliteit.

Openingstijden
Ma t/m vrij van 8:30 – 18:00
Za van 10:00 – 15:00
Gesloten op zondag

Locatie
Carrer del Bisbe Campins 11
07012 Palma
Website

Fibonacci Pan Y Café

Bij Fibonacci kun je terecht voor smaakvolle koffie met bijzondere oorsprong. Zo heb je bijvoorbeeld koffie uit Peru, Costa Rica en Colombia. Deze koffie wordt gemaakt met verse koffiebonen. Voor iets lekkers bij de koffie ben je hier ook aan het goede adres. Je kunt hier allerlei soorten cakejes krijgen zoals chocoladecake, cheesecake, fruitcake en nog veel meer. Een tip van Fibonacci zelf is om hun huisgemaakte worteltjestaart te proberen.

Openingstijden
Ma t/m za van 8:00 – 21:00
Zo van 8:00 – 14:00

Locatie
Cardenal Rossell 1
07007 Palma de Mallorca
Website

Comments are closed.