Snuif cultuur!

Mallorca staat misschien bij sommige mensen bekend als een feesteiland, maar het heeft nog zoveel meer te bieden. Er is heel veel cultuur op Mallorca te vinden: van de spectaculaire kathedraal in Palma tot sprookjesachtige stadjes. Ga dus zeker ook een paar dagen cultuur snuiven op Mallorca en bezoek één van de mooie dorpjes of een prachtig kasteel.

Bodegas

In Mallorca zijn nog de ouderwetse en traditionele bodega’s te vinden. Een bodega is een historisch huis waar families zelf hun wijn brouwen. Deze families laten dit graag aan toeristen zien (en proeven!). Het is zeker de moeite waard om eens een bodega te bezoeken. Kijk voor meer informatie over hoe terecht kunt bij een traditionele bodega op de pagina bodegas.

Castillo de Bellver

Castillo de Bellver is een schitterend kasteel dat gelegen is in Palma de Mallorca. Het is zeker de moeite waard om er een dagje op uit te trekken en het kasteel te bezoeken. Je krijgt weer een beetje het gevoel alsof je terug gaat in de tijd en je went je weer even in de geschiedenis als je op de mooie binnenplaats van het kasteel staat. Beklim ook zeker de toren, want het uitzicht vanuit Castillo de Bellver is geweldig! Klik op de pagina Castillo de Bellver voor meer informatie over dit prachtige kasteel.

Deia

Deia is een plaatsje waar er voor elke vakantieganger iets te doen is. Je kunt er een dag op uittrekken en genieten van de natuur in de bergen of je gaat een dagje chillen op het strand. In Deia hangt er een ontspannen en relaxte sfeer en dit komt ook door de kunstenaars die dit mooie dorpje aantrekt. Door die sfeer word je zelf ook weer helemaal relaxt en is het dus zeker de moeite waard om één of meerdere dagen te verblijven in dit mooie historische dorp. Klik hier voor meer informatie over het leuke plaatsje Deía.

Es Baluard

Als je in Palma bent en je houdt van moderne en hedendaagse kunst dan is het Es Baluard Museum echt een aanrader! Hier vind je een diversiteit van gave schilderijen, maar er zijn ook beelden en voorwerpen te vinden. Wat het museum heel goed doet is hun bezoekers interactief bezig laten zijn met kunst waardoor het voor een groot publiek aantrekkelijk is, maar ook nog eens leerzaam is! Het is dus zeker de moeite waard om het Es Baluard te bezoeken. Kijk voor meer informatie op de pagina Es Baluard.

Kathedraal La Seu

Kathedraal La Seu staat in de hoofdstad Palma de Mallorca en als je in Palma bent, is dit historische gebouw zeker niet mis te lopen! Aan de kathedraal hebben ook hele bekende architecten meegewerkt zoals Gaudi en Miquel Barceló, geen wonder dat de kathedraal zo oogverblindend is. Het is zeker een aanrader om ‘s avonds naar de kathedraal te gaan, want die is dan ook heel mooi verlicht. Wil je meer te weten komen over de kathedraal? klik dan hier 

Marktjes

In Mallorca zijn er heel veel marktjes te vinden waar je zalige lokale Mallorcaanse producten kan kopen. Nu zijn het er mischien zoveel dat je door de bomen even het bos niet meer ziet en daarom hebben wij voor jou een paar leuke marktjes uitgezocht die echt zijn aan te raden of iets bijzonders te bieden hebben!

Mooie stranden

Veel mensen kennen de toeristische stranden (onder andere Magaluf) van Mallorca waar je moet vechten voor een plekje om te kunnen zonnen. Gelukkig zijn er nog zoveel onontdekte strandjes waar je tussen de locals kan liggen en van prachtige baaitjes kan genieten. De parels onder de playas op dit memorabele eiland delen we graag met jou. Klik op mooie stranden en kijk op welk strand je wil liggen

Port de Adriano

Port Adriano is een leuk haventje wat gevestigd is in het plaatsje El Torro. In deze haven is van alles te beleven. Je kunt er kijken naar de grote jachten die gevestigd zijn in de haven. Bij de haven zijn leuke winkels gevestigd waar je van alles kan vinden, van kunst tot kleren er is voor iedereen wat wils. Na een dagje shoppen kan je even uitrusten bij één van de restaurants met een heerlijk drankje en een hapje. Voor de sportievelingen onder ons, er zijn genoeg watersporten die bij Port Adriano uitgevoerd kunnen worden. Lijkt het jou leuk om Port Adriano te bezoeken? Klik dan hier voor meer informatie.

Palacio Real de La Almudaina

Palacio Real de La Almudaina is het werkpaleis van de koning van Mallorca. Het paleis is het grootste koninklijk paleis in de wereld. Je kunt zelfs een bezoekje wagen, waardoor je je ook een beetje koninklijk gaat voelen!

Sóller

Sóler staat bekend om de treinverbinding die vanaf Mallorca naar dit unieke dorp gaat. Ook al zijn er veel toeristen die je tijdens deze treindreis zal tegenkomen toch is het misschien wel de moeite waard. Met de treinreis ga je door het gebergte en geniet je van het adembenenemende uitzicht. Als je in Sóller bent, kan je heerlijk ronddwalen door de stad en spot je regelmatig één van de mooie huizen uit de 16de eeuw waardoor het soms net lijkt of je weer een beetje teruggaat in de tijd. Lijkt het je leuk om dit dorpje te bezoeken? Klik dan hier voor meer informatie!

Valldemossa

Als je door Valldemossa loopt, lijkt het net of de tijd even terug gaat. Door de knusse en authentieke huizen en het uitzicht over de bergen lijkt het dorp net op een sprookje. Het is daarom ook niet zo gek dat er geschreven en gecomponeerd is over het wondermooie dorpje! Het is zeker de moeite waard om deze beeldschone spot een keer te bezoeken! Klik hier voor meer informatie over Valdemossa.

Comments are closed.