Bezienswaardigheden

Van kastelen tot drakengrotten, er zijn genoeg bezienswaardigheden te vinden op Mallorca. Wat betekent dat je er lekker een dagje op uit kunt trekken en kunt gaan genieten van al het mooie dat Mallorca te bieden heeft. Op deze pagina staat een overzicht van alle mooie bezienswaardigheden in Mallorca.

Kathedraal

Wanneer je door Palma de Mallorca loopt, kan je zeker één architectonisch wonder niet ontgaan zijn en dat is de kathedraal. De kathedraal is gebouwd in opdracht van koning Jaime I. Jaime I was aan het varen naar Mallorca om het eiland te heroveren van de Moren. Terwijl de koning aan het varen was, kwam hij in een hevige storm terecht en hij beloofde wanneer hij de storm zou overleven, dat hij een kathedraal zou maken voor de heilige maagd Maria en zo geschiedde. De bouw van de kathedraal heeft wel 400 jaar geduurd. Dit komt, omdat er tijdens de bouw een aardbeving heeft plaatsgevonden en dat sommige delen van de kathedraal weer opnieuw opgebouwd moesten worden. Door de lange bouw van de kathedraal kan je wel heel mooi de verschillende bouwstijlen van de verschillende tijden zien. In de kerk is er houtwerk te vinden dat is af gewerkt met steen en dat is afkomstig uit de Renaissance en het interieur in de kathedraal is meer in barok stijl. Kijk voor meer informatie op de pagina Kathedraal.

Palacio de la Almudaina

Vlak naast de kathedraal bevindt zich het Palacio de la Almudaina. Dit paleis wordt vandaag de dag nog steeds voor een deel gebruikt door de Spaanse koninklijke familie. Daarnaast is er ook een gedeelte opengesteld voor bezoekers en kun je dus heerlijk ronddwalen door het paleis. Op de begane grond vind je er de middeleeuwse stijl en op de bovenste verdieping de verdieping van de Spaanse koninklijke familie. Wil je weten wanneer je dit paleis kunt bezoeken of wil je er meer informatie over lezen? Kijk dan op deze pagina.

Castell Bellver

Als je door Palma loopt, zie je uit de bergen en tussen de bomen Castell Bell ver uitreizen. Het kasteel ligt namelijk op drie kilometer afstand van Palma en is dus ook zeker een leuk dagtripje. Wanneer je op het kasteel staat, heb je geweldig uitzicht over Palma de Mallorca, maar ook over het Tramuntana-gebergte. De naam van het kasteel is ook wel heel toepasselijk, omdat Bellver in het Catalaans ‘mooi uitzicht’ betekent. Het is ook nog een bijzonder kasteel, omdat het één van de weinige kastelen is die ronde vormen heeft. Door de ronde bouw van het kasteel is er een hele mooie patio te vinden op de binnenplaats. Kijk voor meer informatie op de pagina over Castell de Bellver.

Met de trein naar Sóller

Wat een leuk dagje uit is, is om met de trein vanaf Palma naar Sóller te gaan. De trein is één van de oudste vervoersmiddelen die er op het eiland te vinden is. Het spoor werd geopend in 1912 om beter naar Sóller te komen en om te zorgen dat Sóller beter handel kon voeren met de rest van het eiland. De treinrit wordt ook wel orangeexpress genoemd, omdat Sóller sinaasappels naar de rest van het eiland exporteerde. Een retourtje naar Sóler is €21 en een enkeltje is €12.

Cuevas de Drach

Cuevas de Drache is de Spaanse vertaling voor ‘drakengrot’, deze grotten zijn te vinden in Porto Cristo. De grotten zijn ontstaan doordat de Middellandse Zee continu langs het kalksteen drukte. De inwoners van Mallorca wisten al eeuwen van het bestaan van Cuevas de Drache. De grotten werden vroeger vaak gebruikt als schuilplaatsen. Tegenwoordig kan je de grotten bezoeken en genieten van de schoonheid.

Es Baluard Museum

Es Baluard Museum is hét museum als je houdt van moderne en hedendaagse kunst. Het museum is leuk voor jong en oud, dit komt door de interactieve manier waarop het museum omgaat met de kunst en zijn bezoekers. Naast een diversiteit van tentoonstellingen kan je er ook cursussen volgen (zoals: een foto cursus of een schilderles). Verder vinden er vele activiteiten plaats zoals muziekavonden en ook is er een levend laboratorium waar je interacief met kunst bezig kan zijn. Kijk voor meer informatie op onze pagina over het Es Baluard Museum.

Pollentia

Pollentia was een Romeinse stad die in de tweede eeuw na christus gesticht is. De stad had vroeger een grote invloed, maar toen de stad zijn invloed kwijtraakte en alle inwoners de stad hadden verlaten, was er eigenlijk niks meer van de stad over en werd het verwoest. In de 18e eeuw wisten mensen al van het bestaan van Pollentia, maar in de 20e eeuw zijn ze pas gaan graven. Op de dag van vandaag worden er nog steeds vondsten gedaan. Pollentia ligt net buiten het plaatsje Alcúdiaen in deze stad is ook het Pollentinia monografisch museum gevestigd, waar je de vondsten kan bewonderen van het Romeinse dorp.

Tip

Ben je maar kort op Mallorca en wil je zoveel mogelijk bezoeken? Doe dan de eiland dagtour met bus, boot en historische trein! Een leuke combinatie van natuur, zoals de indrukwekkende kliffen en de kloosters van Lluc, mooie baaitjes, en dorpjes zoals Soller en een prachtig uitzicht op de vallei van Soller tijdens de tramrit. De tour duurt de hele dag, ongeveer 9 uur, en start in de ochtend rond 08.45 uur.

Comments are closed.