Agenda

Ga jij binnenkort naar Mallorca en wil jij graag een festival of een evenement mee pakken terwijl je daar bent? Wij hebben voor jou een overzicht gemaakt van de activiteiten die je echt niet mag missen. Kijk snel in de agenda van Memorabel Mallorca!

Januari

1 januari | Año Nuevo (Nieuwjaarsdag)

Noche Vieja! Het is natuurlijk geweldig om Oud en Nieuw te vieren in Mallorca! Als het dan zover is moet je wel een glas cava drinken en je gaat met de Spanjaarden het nieuwe jaar in luiden, wat wil je nog meer? Een belangrijke traditie in Spanje is om twaalf druiven te eten na 00:00, volgens de Spanjaarden zou dit geluk moeten brengen. De twaalf druiven staan voor de twaalf maanden die zich in een jaar bevinden.

6 januari | Día de Reyes (Driekoningen)

Driekoningen duurt eigenlijk twee dagen. Op 5 januari komen de drie koningen aan in het dorp of in de stad en er is daarna een optocht. De grootste en spectaculairste optocht is in Palma. Op 6 januari is het pakjesdag voor de kinderen in Mallorca, zij krijgen cadeautjes van hun familie.

April

27 april t/m 30 april | International Boat Show Mallorca

Altijd al rond willen kijken bij de miljoenen jachten? Dit is je kans! Van 27 april t/m 30 mei vindt een van de meest bekende botenshow van Europa. Kijk voor de planning en overige informatie op de website van International Boat Show Mallorca.

Mei

13 mei | Ironman

Thomas Cook organiseert op Mallorca de 70.3 Ironman. Ironman is een triatlon die plaatsvindt in Alcúdia waar er meer dan 30 kilometer aan kustlijn is. Hierdoor kunnen de deelnemers van de triatlon heel goed zwemmen. De bergen die bij Alcúdia liggen, hebben één van de modernste infrastructuren waar de triatleten goed op kunnen fietsen. Ironman wordt in mei georganiseerd

Juni

21 – 24 juni | The Super Yacht Cup

In het jaar 2023 wordt deze race al voor de 26e jaar georganiseerd in Palma. The Super Yacht Cup wordt gehouden aan het begin van de zomer. Hierdoor is het nog net niet te warm en je hebt een heerlijk briesje als je aan het varen bent. De baai van Mallorca is een van de meest idyllische baaien, waardoor er goed gevaren kan worden. Het is een vierdaags evenement dat plaatsvindt in juni. Het is ook nog eens de grootste Super Yacht Cup die in Europa gehouden wordt. Dus als ik jou was zou ik zeker eens langs gaan!

Juli

15 en 16 juli | Reggaeton Beach Festival 

Op 15 en 16 juli vindt de Reggaeton Beach Festival plaats, Mallorca. Het grootste Urban Beach Festival van Europa viert zijn tweede editie in Mallorca met alle energie en verlangen om het te rocken. Op de website van Reggaeton Beach Festival vind je meer informatie over deze grote festival.

Augustus

15 augustus | Asunción de la Virgen (Maria Hemelvaart)

Op deze feestdag wordt gevierd dat Maria haar lichaam geeft aan de hemel. Dit is een belangrijke dag voor de inwoners van Mallorca. In alle dorpen en steden zijn er wel activiteiten te vinden zoals optochten en ‘s avonds is er muziek om Maria te eren.

25 augustus | Opening ELLA International Lesbian Festival

De zevende editie van het ELLA International Lesbian Festival in Mallorca! Op 25 augustus is de opening van Ella Festival en het festival duurt tot 2 september. Kijk voor de planning en de tickets op de website van ELLA International Lesbian Festival in Mallorca.

Oktober

12 oktober | Fiesta Nacional de España (Nationale feestdag van Spanje)

Op 12 oktober wordt er door alle Spaanstaligen gevierd dat Amerika is ontdekt door Columbus. In steden en dorpen door heel Mallorca zijn er vele activiteiten te doen, vooral in de havens. ‘s Avonds wordt de dag mooi afgesloten met adembenemend vuurwerk.

25 – 29 oktober | Mallorca Tango Festival

In oktober vindt het Tango Festival plaats in Mallorca. Geniet hier van de geweldige dansers die optreden en de dj’s die een swingende beat afspelen waarop je heupen vanzelf heen en weer bewegen. Als je het echt durft, kun je zelf natuurlijk een dansje wagen op de dansvloer en laat je leiden door de mannen die ook nog eens super goed kunnen dansen.

18 t/m 24 oktober | Evolution filmfestival

Het Evolution filmfestival wordt dit jaar in oktober gehouden. Tijdens dit filmfestival zijn er film premières, korte films, documentaires, kinderfilms, muziek video’s, experimentele films en films die gemaakt zijn in de Balearen. Naast al deze nieuwe films worden er nog heel veel andere activiteiten georganiseerd in de zes dagen dat het festival gehouden wordt. Er worden ook nog workshops aangeboden.

November

1 november | Fiesta de todos los Santos (Allerheiligen)

De kleine kinderen smullen van deze dag, kinderen in Mallorca krijgen op deze dag snoepkettingen. En voor de echte zoetekauwen onder ons, op straat worden er heerlijke “buñuelos” verkocht. Deze lijken een beetje op donuts, maar het is gemaakt van pompoen. Het is echt om te smullen!

December

6 december | Día de la Constitución (Dag van de Grondwet)

Op 6 december 1978 stemde 92% van de bevolking van Spanje voor een nieuwe grondwet. Op deze dag hebben de Spanjaarden lekker vrij en ze gaan gezellig naar hun vrienden of familie om heerlijk met elkaar te eten en te genieten van hun referendum.

8 december | La Inmaculada Concepción (Onbevlekte Ontvangenis van Maria)

Op deze feestdag vieren de Spanjaarden en op Mallorca dat de heilige maagd Maria geboren is met een zuivere ziel. Op deze feestdag zijn er veel leuke optochten te vinden en ‘s avonds is er veel live muziek te horen op straat.

25 december | Navidad (Kerst)

Kerst op Mallorca is echt geweldig, er is van alles te beleven! Wil jij weten wat? Wij hebben voor jou de leukste activiteiten onder elkaar gezet op de pagina Kerst.

Comments are closed.