Top 5 Restaurants

Je bent op Mallorca en wilt vanavond lekker uit eten, maar wat zijn de lekkerste en meest populaire restaurants onder de locals? Er is een enorm aanbod en om door de bomen het bos te kunnen zien, hebben we een top 5 van de beste, leukste, en hipste restaurants gemaakt die er in Mallorca te vinden zijn!

1) Simply Fosh

Simply Fosh is gevestigd in het 17de eeuwse hotel Convent de la Missió, een unieke plek. Het restaurant zit ook nog eens in het gezellige oude gedeelte van Palma de Mallorca. Je kunt hier lekker lunchen of onder de sterrenhemel genieten van een heerlijk diner. In de middag bieden ze een varieteit van salades en soepjes aan en in de avond gaat Simply Fosh helemaal los met hun gastronomische aanbod van hapjes en drankjes. Het menu wordt per week vernieuwd waardoor de gerechten nog exclusiever zijn.

Locatie
Carrer de la Missió 7
07003 Palma
Website

Openingstijden
Ma t/m za van 13:00 – 15:30 en 19:30 – 22:00
Gesloten op zondag

2) La parada del mar

Je stapt bij La Parada del mar binnen en ruikt gelijk de vis- en zeegeur van de verse vis die in het restaurant ligt. Het restaurant heeft een uniek concept, het dineren bestaat hier namelijk uit vier stappen. Bij Parada del mar ga je niet eerst aan een tafel zitten en een drankje bestellen en even rustig naar de kaart kijken om te bedenken wat je wilt gaan eten. Als je binnenkomt, kan je gelijk naar het viswinkeltje dat in het restaurant gevestigd is en daar zoek je een lekker vers visje uit. Vervolgens, als je dan eindelijk een keuze hebt kunnen maken uit de diversiteit van schaal en schelpdieren en andere heerlijke vissen ga je zitten aan de tafel. Nu is natuurlijk het moment aangebroken om er een bijpassend wijntje (of ander drankje) bij te bestellen. Er wordt pas gekookt wanneer jij wilt en daarna kan je genieten van jou versbereide vis.

Locatie
Avenida Joan Miró 244
07015 Palma
Website

Openingstijden
Di t/m zo van 13:00 – 15:30 en 20:00 – 23:00
Zo van 20:00 – 23:00

3) Peix Vermell

Peix Vermell is een restaurant dat gevestigd is in het historische oude gedeelte van Palma de Mallorca. Het restaurant wil jou de sensationele smaak laten proeven van lekkernijen uit de zee. Peix Vermell biedt creatieve en mediterrane gerechten voor de visliefhebbers, maar ze hebben ook zeker wat lekkers voor de vegetarische eters onder ons. Wat een echte aanrader is, is de Dorada al horno con guarnición voor € 19 (gebakken dorade met garnituur).

Locatie
Carrer Sant Feliu 7
07012 Palma
Website

Openingstijden
Ma t/m zo van 13:00 – 23:00

4) Ola del mar

Ola del mar is gelegen in een van parels van Mallorca “Portixol”. Dit restaurant heeft ook nog eens twee terrassen met een geweldig uitzicht over zee. Je ben echt aan het juiste adres om een vers Mallorcaans visje op je bord te krijgen, maar ook voor een rijstgerecht of stoofschotel kan je hier aanschuiven. Het koken van Ola del mar is een kunst op zich met het zout van de zee en de kruiden van het eiland. Één van de toppers, zijn de Gambas rojas de Sóller a la Plancha (rode gamba’s uit Sóller van de grilplaat).

Locatie
Calle Vicario Joaquín Fuster 1
07006 Portixol – Palma
Website

Openingstijden
Ma t/m zo van 13:00 – 16:00 en 19:30 – 23:30

5) Patron Lunaris

Het gebouw waarin Patron Lunaris gevestigd is, kent een rijke geschiedenis voordat het een restaurant werd. Het gebouw werd gebruikt als kantine om de wijk Santa Catalina nieuw leven in te blazen en het zou een meetingpoint worden voor de buurtbewoners. Ook werd het gebouw gebruikt als dokterspost, de meeste mensen die hier kwamen waren arbeiders zoals zeelui. Dit is ook het thema wat het restaurant heeft aangehouden “de stoere zeeman”. Als je bij Patron Lunaris binnenloopt, kom je in een hippe sfeer terecht met een vleugje geschiedenis die je terug ziet in het gebouw. Het restaurant werkt met lokale producten voor hun gerechten. Hier kan je terecht voor een visje van de dag, octopus van de grilplaat en tonijn (wekelijks wordt dit op een andere manier bereid). Op de menu kaart biedt Patron Lunaris nog zoveel meer lekkers zoals ossenhaas, een ´Patrón burger´ en hou zeker nog een plekje vrij voor een dessert! Ben je helemaal fan? Goed nieuws, je kan hier ook lekker ontbijten en brunchen!

Locatie
Carrer Fábrica 30
07013 Santa Catalina, Palma
website

Openingstijden
Di t/m za van 9:00 – 00:00
Zo van 8:00 – 00:00

Comments are closed.