Beleef!

In Mallorca zijn er veel Spaanse feestdagen, maar de inwoners van Mallorca hebben natuurlijk ook hun eigen feestdagen. De feestdagen zijn zo leuk dat je ze niet wil missen en daarom hebben wij voor jou de leukste, gezelligste en historische feestdagen een rijtje gezet.

Agenda

Spanje en ook Mallorca kennen velen feestdagen en omdat het er zoveel zijn, hebben wij ze voor jou onder elkaar gezet. Bij veel feestdagen zijn er leuke activiteiten te doen, dus kijk goed en wil je weten welke feestdagen het leukste zijn, klik dan hier

yacht-cub-palma

Feestdagen

Misschien ga jij dit jaar wel naar Mallorca en wil je met de locals feestvieren? Wij hebben voor jou een paar nationale en internationale feestdagen op een rij gezet die je echt niet kunt missen als je op Mallorca bent! Het is handig om op de hoogte te zijn van deze feestdagen omdat dan vaak de winkels gesloten zijn. Het is ook handig om de feestdagen op te zoeken, omdat ze vaak op deze dagen de winkels gesloten zijn. Wil jij meer informatie hebben over de feestdagen klik dan hier

de-goede-el-carmen

Kerst

Het is natuurlijk heerlijk om met Kerst een paar dagen op vakantie te gaan en waarom zou je dan niet naar Mallorca gaan? In Mallorca is er veel te doen van marktjes tot optochten en de feestgangers onder ons kunnen lekker dansen in de discotheken, kortom Mallorca is zeker een aanrader met kerst! Kerst is een topmoment om naar Mallorca te gaan! Wil jij weten wat er allemaal te doen is tijdens kerst? klik dan hier.

kerst-mallorca

Diada de Mallorca

De Dag van Mallorca wordt gevierd op 12 september waarbij de eed van koning Jaume II wordt herdacht. Hij gaf in 1276 privileges die gunstig voor de burgers van Mallorca waren. In Mallorca hadden sommige provincies en zelfs steden hun eigen privileges, waardoor er geen overzicht meer was in de rechten. Koning Jaume heeft er voor gezorgd dat er gelijke rechten kwamen voor de Mallorcanen. Deze belangrijke verandering in de geschiedenis wordt uitbundig gevierd op Mallorca. Sommige activiteiten beginnen zelfs al in het begin van september, zo trots zijn de Mallorcanen erop! Lijkt het jou leuk om een optocht bij te wonen en een het gevoel te krijgen alsof je een echte inwoner bent van Mallorca? Of wil je een lokaal feest bezoeken en een traditionele dans uitproberen? Er zijn nog veel meer activiteiten en die hebben wij voor jou onder elkaar hebben gezet!

Dia de las Islas Baleares

Op 1 maart wordt er gevierd dat de Balearen: Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera en Cabrera autonoom zijn geworden. In het jaar 1984 is de Dag van de Balearen in het leven geroepen. Natuurlijk wordt deze feestdag uitbundig gevierd op de Balearen. Met de dag van de Balearen willen de locals laten zien hoe rijk de eilanden zijn aan natuur en strand en nog veel meer andere schoonheden. Dit laten zij zien door kleurrijke kostuums en agrarische festivals en zo is er nog veel meer te beleven en wij hebben voor jou de leukste activiteiten op Mallorca op een rij gezet.

Tips

– Het is ook belangrijk om rekening te houden met de feestdagen want vaak zijn dan de winkels ook gesloten.

Comments are closed.