Vliegveld

Even lekker naar de zon..dan ben je op Mallorca zeker aan het juiste adres! De snelste manier om hier te komen is toch echt met het vliegtuig en vanaf het vliegveld ben je zo met een taxi, een huurauto of de bus in Palma stad of op een andere mooie bestemming op Mallorca. Op deze pagina vind je veel handige informatie over het vliegveld Palma de Mallorca.

Algemeen

Mallorca is niet zo groot en heeft daarom ook maar 1 vliegveld. Het vliegveld is gevestigd in Palma de Mallorca. Het vliegveld van Mallorca wordt beheerd door Aena en zij proberen het vliegveld zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Zo hebben zij in 2013 de beste publieke service in de United Nations Award gewonnen.

Bereikbaarheid

Vanaf het vliegveld kan je heel makkelijk met het openbaar vervoer naar de stad Palma komen. Er zijn twee busroutes beschikbaar:

Lijn 1: Vliegveld – stadscentrum
Bij deze buslijn kan je opstappen bij de aankomst en vertrekhal.

Lijn 1 stopt bij de toeristische attracties en monumenten in de stad en bij de promenade aan de kust.

Een enkel ticket kost €3, –

Winter (1 november t/m 30 april)
Naar het stadscentrum van 6:00 – 1:10
Naar het vliegveld van 5:30 – 2:10

Zomer ( 1 mei t/m 31 oktober)
Naar het stadscentrum van 6:00 – 1:50
Naar het vliegveld van 5:30 – 2:10

De bus komt om de vijftien minuten.

Lijn 21: S’Arenal – airport
Ook bij deze buslijn kan je opstappen bij de aankomst en vertrekhal.

Lijn 21 stopt bij verschillende hotels bij het strand van Palma.

Een enkel ticket kost €3, –

Winter (1 november t/m 30 april)
Naar Palma Beach van 7:30 – 22:10
Naar het vliegveld van 7:00 – 21:30

Zomer ( 1 mei t/m 31 oktober)
Naar Palma Beach van 7:00 – 0:30
Naar het vliegveld van 7:00 – 1:00

De bus komt om de 30 minuten.

Taxi

Als je aankomt op het vliegveld van Palma de Mallorca kan je natuurlijk ook een taxi nemen. De taxi’s staan opgesteld bij de aankomsthal. Het is belangrijk dat je een taxi neemt die bij ondertekende taxi standplaats staat en geen andere taxi neemt van taxipunten die niet wettelijk vermeld staan. De startprijs van taxi’s beginnen doordeweeks op €2,04 en de kilometerprijs is dan € 0,51. In het weekend is de startprijs €2,76 en de kilomterprijs € 0,61.
Er staan eigenlijk altijd taxi’s te wachten, maar voor de zekerheid een paar telefoonnummers van grote taxibedrijven op Mallorca:
Fono taxi: (0034) 971 728 081
Radio Taxi: (0034) 971 755 440/ (0034) 971 764 545
Taxi Palma: (0034) 971 401 414

Auto huren

Als je Mallorca wilt ontdekken, is het leuk om een auto te huren. Dan kan je namelijk ook juist bij de kleine verstopte baaitjes komen en bij van die mooie dorpjes als Valldemossa. Dit kan je natuurlijk voordat je op Mallorca aankomt regelen zodat je mogelijk nog een goede deal kan scoren en voor een goede prijs een auto kan huren. Kijk op de pagina autoverhuur om voor je reis naar Mallorca een geschikte auto te vinden.

Eten, drinken en winkeltjes

Vaak is het zo dat je op het vliegveld een tijdje moet wachten. Voor de één een feest en tijd om nog eens lekker verder te shoppen, gezellig de kroeg in te duiken, uitgebreid te lunchen, maar voor de ander een tijd die hopelijk snel voorbij vliegt.

Gelukkig zijn er genoeg koffie tentjes te vinden zoals Espression Lavazza, Costa Coffee en Starbucks. En misschien fijn om te weten voor de liefhebbers: er is een Hard Rock café! Je kan natuurlijk ook alvast een hapje gaan eten voordat je gaat vliegen bij Restaurant Son Sant Juan (Mediterrane keuken), maar als je gewoon zin hebt in fastfood dan kan je natuurlijk ook een burgertje eten bij Burger King of Mc Donalds of een broodje bij Subway.

Shopliefhebbers opgelet! Op het vliegveld zijn er verschillende winkels te vinden zoals: Mango, Camper en El Corte Inglés, maar je kan hier ook natuurlijk nog een leuk souvenirtje scoren zoals bijvoorbeeld een mooie doos met ensaïmadas (lokale zoete lekkernij).

Comments are closed.