Feestdagen

Ben je benieuwd of er tijdens je verblijf op Mallorca er een feestdag is? Wij hebben voor jou de leuke feestdagen en de tradities die erbij horen op een rijtje gezet.

Nationale feestdagen 2023/2024

1 januari – Año Nuevo (Nieuwjaarsdag)
6 januari – Día de Reyes (Driekoningen)
7 april – Viernos Santo (Goede Vrijdag)
1 mei – Día del Trabajo (Dag van de Arbeid)
15 augustus – Asunción de la Virgen (Maria Hemelvaart)
12 oktober – Fiesta Nacional de España (Nationale feestdag van Spanje)
1 november – Fiesta de Todos los Santos (Allerheiligen)
6 december – Día de la Constitución (Dag van de Grondwet)
8 december – La Inmaculada Concepción (Onbevlekte ontvangenis van Maria)
25 december – Navidad (Kerst)

Lokale feestdagen (Mallorca)

14 januari – 15 januari – Fiesta en honor de St Anthony (Feestdag ter ere van de heilige Antonius)

Deze feestdag vindt vooral plaats in Palma, Sa Pobla, Arta, Muro, Manacor, Petra en Costitx. Durf jij het aan om dansende duivels te zien? Deze duivels dansen op de pleinen van Palma en de heilige Antonius moet ze wegjagen. Dit is een heel spektakel wat heel interessant is om bij te wonen. Het tafereel vindt plaats op 14 en 15 januari. De heilige Antonius is beschermheilige van een aantal dieren en om hem te eren, wordt een aantal dieren geofferd.

26 februari – Carnaval

Op carnavalszondag vinden er spectaculaire optochten plaats in steden en dorpen, een van de bekendste optochten is in Palma.

1 maart – Día de las Islas Baleares (Dag van de eilanden)

1 mei – Día Internacional de los Trabajadores (Dag van de Arbeid)

Op 1 mei wordt de Dag van de Arbeid gevierd. Op deze dag hebben veel Spanjaarden vrij en trekken ze er op uit. In deze week wordt er ook gevierd dat de christenen van de moren (een Arabisch volk) hebben gewonnen. Er zijn feesten in veel steden en dorpen, een van de grootste feesten is in Soller.

24 juni – Sant Joan

Sant Joan is een leuke feestdag wanneer de Mallorcanen er op uit gaan. Er zijn kleine vreugdevuren te vinden in de steden en dorpen. In Palma gaan veel locals op het strand lekker barbecueën en gezellig met elkaar eten.

16 Juli – Mare de Deu del Carmen

Als je in de maand juli in één van de mooie vissersdorpjes bent die Mallorca te bieden heeft… Hier wordt het feest gevierd genaamd Mare Due del Carmen, wat de beschermheilige is voor de vissers. Er is in die maand veel vuurwerk te bewonderen en deze festiviteiten gaan gepaard met scheepsoptochten.

Comments are closed.