Scooter

Wil jij op een hippe, maar toch ook wel op een goedkope manier door Mallorca scheuren? Dan is een scooter de juiste keuze. Het is niet alleen leuk om door de steden met een scooter te rijden, maar ook door de bergen waar je een prachtig uitzicht kan hebben. Het is zeker een leuke manier om Mallorca te leren kennen.

Vintage Motors

Dit leuke scooterverhuurbedrijf zit in het centrum van Palma de Mallorca. De naam zegt het al; “Vintage Motors’’ verhuurt vespa’s zodat jij op een hip/historisch motorvoertuig door Palma kan crossen. Ook heeft dit scooterverhuurbedrijf nog andere scooters zoals een Piaggio New Fly 50cc en een Derbi New Boulevard 125cc. Vintage Motors heeft de nieuwste vespa’s en helmen en het handige is dat ze ook nog een extra service leveren. Het scooterverhuurbedrijf is namelijk bereid om de scooter bij het hotel voor je af te leveren.

Locatie
Plaza de Espana
Website

Openingstijden
Ma t/m zo van 9:30 – 19:00

Bullimoto

Bullimoto is een scooter verhuurbedrijf dat gevestigd is in Port de Sóller. Wanneer je niet in de buurt komt van deze plek, is Bullimoto bereid om de scooter bij je hotel af te zetten. De plekken waar ze scooters leveren, zijn bijvoorbeeld in Palma of Deía en zo zijn er nog vele andere steden.

Locatie
Carrer Port de Soller, 68
07108 Port de Soller
Website

Openingstijden
Ma t/m zo van 9:00 – 19:00

Cooltra

Cooltra is een groot scooterbedrijf dat gevestigd is door heel Europa en nog een paar andere gedeeltes in de wereld. Natuurlijk zijn er ook een paar vestigingen in Mallorca. Cooltra heeft twee hoofdvestigingen in Palma de Malllorca en voor de rest worden er scooter verhuurd in partner scooterverhuurbedrijven zoals in Sóller en Can Picafort. Er zijn vele verschillende soorten scooters. Als je voor 1 dag een scooter wil huren, dan is de goedkoopste optie een SYM SYMphony 50cc (Pluse) of een SYM SYMphony 125cc (Standard) voor maar € 27,48 per dag.

Locatie
Carrer Monsenyor Palmer, 3
07014 Palma
Website

Openingstijden
Ma t/m zo van 9:00 – 13:00 en van 17:00 – 19:00

QuoteMallorca-voor-scooter

De scooterregeltjes van Mallorca

Per land zijn de regels verschillend als het aankomt op het huren van een scooter. Voor een scooter van 125 en 300cc heb je minimaal drie jaar rij ervaring nodig en de minimale leeftijd om deze scooters te huren is 21 jaar. Wanneer je een scooter wilt huren van 50cc moet je de minimale leeftijd hebben van 18 jaar. Bij een scooter van 50cc heb je niet een bepaalde tijd van rij ervaring nodig, je hoeft hier alleen je rijbewijs te laten zien. Het is belangrijk dat wanneer je een scooter huurt je te allen tijde een rijbewijs bij je hebt. Door heel Spanje geldt de regel dat je een helm op moet als je op een motor voertuig rijdt. Het is ook belangrijk dat je dit doet, want anders loop je de kans om een boete te krijgen. Het hangt er ook per scooterverhuurder vanaf of je de scooter met een volle of lege tank moet terugbrengen. Dus let goed op wat je met de scooterverhuurder afspreekt!

Comments are closed.