Palacio de la Almudaina

Palacio de la Almudaina is één van de vele pronkstukken van Palma de Mallorca. Het is zeker een aanrader om dit historische gebouw te bezoeken, waar het soms net een sprookje lijkt. Buiten heb je de rustgevende tuin en binnen zie je hoe er vroeger in het paleis geleefd werd.

Geschiedenis van het paleis

Dit paleis kent een lange geschiedenis en dit zie je ook zeker terug in de architectuur. De muren van het paleis zijn 2.000 jaar geleden gebouwd door de Romeinen. Toen de Moren Mallorca hadden veroverd, werd er een grote tuin gebouwd binnenin het paleis waar de inwoners van Palma de Mallorca konden schuilen wanneer er gevaar dreigde. Koning Jaime II heeft de laatste hand gelegd aan het paleis, hij heeft de vier torens erbij gebouwd en een koninklijke kapel. Jaime II maakte van het paleis een zomerresidentie en tot op heden wordt het paleis nog steeds gebruikt door de Spaanse koninklijke familie.

Een paar leuke feitjes

De toren waar nu de nationale vlag van Spanje hangt, heeft gediend als gevangenis waar gevangenen van de koning vastgehouden werden. In 1600 werd deze toren ook gebruikt als wachttoren, want je hebt vanuit deze toren een goed uitzicht. Ook werd er vanuit de toren contact gehouden met alle andere wachttorens in Palma.

De openbare tuin van het paleis was vroeger de tuin van de koning. In de tuin groeiden fruitplanten, groenten en er werden druiven geoogst. Ook werden er dieren gehouden. Vroeger liep er om het paleis een rivier die wel eens overstroomde als het water te hoog kwam te staan. Door de overstromingen konden sommige vijanden van Spanje zo het paleis veroveren. In 1500 hebben de Mallorcanen de koers van de rivier veranderd.

In één van de torens zit een bel, tot op heden wordt deze bel nog steeds gebruikt om aan te geven dat het de wissel van de wacht is.

Het paleis van nu

Tegenwoordig is het paleis opengesteld voor bezoekers en kan je heerlijk ronddwalen door het paleis. Het paleis bestaat uit twee ruimtes. Op de begane grond is er een middeleeuwse stijl te vinden en de bovenste verdieping is de officiële verdieping van de koninklijke familie. Die verdieping is ingericht met prachtig antiek meubilair wat afstamt uit de zeventiende, achttiende en negentiende eeuw.

Wat zeker mooi is om te bezoeken, is de koningstuin waarin je Arabische elementen terugvindt. Zo zijn er de prachtige fonteintjes en de rustgevende natuur waar je heerlijk doorheen kan wandelen. Wat ook een leuke aanrader is, is om naar de hogere punten van het paleis te gaan, hier heb je een mooi uitzicht over de stad Palma de Mallorca.

In het paleis is ook een museum gevestigd, genaamd museum Capitania General. Hier kun je schilderijen zien die zijn gemaakt vanaf de zestiende tot en met de achttiende eeuw.

Niet alle delen van het paleis zijn te bezoeken, omdat sommige delen nog steeds gebruikt worden door de koninklijke familie. Het paleis wordt vooral gebruikt wanneer de koninklijke familie belangrijk bezoek ontvangt en ook wordt het paleis gebruikt als de koninklijke familie op vakantie gaat naar Mallorca.

Openingstijden
Oktober t/m maart
Di t/m zo van 10:00 – 18:00
Maandag gesloten

April t/m september
Di t/m zo van 10:00 – 20:00
Gesloten op maandag

Gesloten op 24, 25 en 31 december en 1 en 6 januari

Prijzen
€ 7 (algemeen)
€ 4 (kinderen tussen 5-16 jaar, studenten t/m 25 jaar en 65+)
Gratis voor kinderen tot 5 jaar

Wanneer je rondgeleid wil worden door een gids of een audio gids, betaal je €4 extra

Bereikbaarheid
Het paleis is te bereiken met de buslijn 15

Locatie
Avinguda Antoni Maura 24
07012 Palma de Mallorca

Comments are closed.