Budget Mallorca

Een stedentrip of vakantie kan al duur genoeg zijn. Vlucht, verblijf, uiteten en entreeprijzen zorgen ervoor dat de kosten van de stedentrip behoorlijk oplopen. Hoe houd je je stedentrip of vakantie naar Mallorca zo budgetvriendelijk? Op deze pagina lees je een aantal tips die jou helpen de kosten een beetje te beperken!

Vamos a la playa!

Als we dan op Mallorca zijn en de zon schijnt, is uiteraard niks zo lekker als een stranddag! De hele dag op je handdoekje op het strand liggen is hartstikke lekker en kost helemaal niks. De enige kosten die er eventueel aan vast zullen zitten, zijn de kosten voor de zonnebrandcrème. De Spaanse zon kan, zeker in de zomermaanden, enorm fel zijn. Let er daarom op dat je je goed insmeert en genoeg water drinkt!

Picknicken op het strand

Uiteten gaan is natuurlijke hartstikke gezellig! Als je echter zowel ’s ochtends, ’s middags en ’s avonds buiten de deur gaat eten, kunnen de kosten al snel oplopen. Een leuk ideetje zou dan kunnen zijn om bij een supermarkt of bakker iets lekkers te halen en dit bijvoorbeeld op het strand op te eten. Op straat vind je genoeg lekkere bakkerijtjes waar je heerlijke broodjes en Spaanse lekkernijen kunt halen. Op de pagina mooiste stranden vind je de mooiste spots waar je van je picknick kunt genieten. Nét zo gezellig als uiteten gaan!

Ga niet in het hoogseizoen

Wat weer betreft hoef je niet perse in het hoogseizoen te gaan. Op Mallorca zijn de zomers warm en de winters mild. Wil jij graag op een actieve manier het eiland verkennen? Dan is de meest ideale tijd voor een tripje naar Mallorca het voor- of najaar. De temperaturen zijn dan lekker, het is zonnig en er valt weinig regen. In de zomer kan het zelfs soms iets té warm zijn om het eiland te verkennen. Boek daarom je reisje niet in het hoogseizoen, maar daar nét buiten! Een fijne website je vakantie naar Mallorca te boeken, is Prijsvrij.nl. Deze website heeft een beste deal garantie en veel vroegboekkortingen

Verken Mallorca op de fiets

Een ideale en goedkope manier om Mallorca te ontdekken, is per fiets! Voor elk type fietser is het eiland geschikt. Er zijn prachtige fietsroutes over het eiland, zowel voor de iets rustigere fietsers, als voor de mountainbikers en wielrenners. Voor ongeveer een tientje kun je al een hele dag een fiets huren. Op de pagina fiets huren vind je een aantal adresjes waar je een fiets kunt huren!

Gratis musea!

Voor veel bezienswaardigheden moet je helaas betalen in Mallorca, maar er zijn een aantal musea die wel gratis (of in ieder geval heel goedkoop) zijn. Eén van die musea is het museum van de moderne kunst Fundació Joan March en is absoluut een bezoekje waard. Dit museum bestaat uit allerlei verschillende tentoonstellingen die gratis te bezoeken zijn!

Locatie
Carrer de Sant Miquel, 11
07002 Palma

Openingstijden
Ma t/m za van 11:00 – 20:00
Zondag van 10:00 – 14:00

Bezoek de marktjes!

Een Spaans marktje is de ideale plek om ook écht de Spaanse cultuur te snuiven. Je vindt er vaak veel locals, streekproducten en er heerst een gezellig sfeer. Gelukkig zijn er op Mallorca genoeg van deze gezellige marktjes! En het fijne van alles… de marktjes zijn helemaal gratis (mits je niets koopt uiteraard). Kijk op de pagina marktjes om te zien waar je alle marktjes op Mallorca kunt vinden.

Comments are closed.