Mooiste stranden

Wauw… Helder azuurblauw water, fijn zandstrand en een meer dan aangenaam temperatuurtje! In Mallorca vind je de ‘playas’ uit je dromen. Maar waar liggen deze verborgen stranden? Lees hier waar de mooiste stranden van Mallorca te vinden zijn, zodat je bij een bezoek aan het eiland deze pareltjes niet mist.

Relaxt dagje aan het strand!

De temperaturen in Mallorca kunnen in de zomermaanden oplopen tot ruim boven de 30 graden. Een verfrissende duik in de zee is dan zeker geen slecht idee. Het eiland kent ongeveer 200 stranden, populaire, maar ook rustige unieke strandjes. Een aantal hiervan zijn zo fantastisch mooi dat je bij het zien eigenlijk per direct een vakantie wilt boeken naar dit Spaanse eiland. De parelwitte stranden met felblauw water zijn dé plek om je vakantie door te brengen.

Caló des Moro, en Santanyí

In het zuiden van Mallorca, 6 kilometer van de plek Santanyí, vind je een van de mooiste onbekende stranden van het eiland. Deze baai wordt omringd door een hoge rotsachtige klif. Duiken en snorkelen kan je hier zeker! Wil je hier een dagje doorbrengen en genieten van het verfrissende water? Kom dan snel een plekje veroveren op dit prachtige zandstrand! Het is wel wat lastig te vinden, je moet een klein steil pad af die je naar het strand leidt.

Torrent de Pareis, en Sa Calobra, in Escorca

Ben je klaar voor een zware hike voordat je een dag kunt genieten op het strand? Dat zal wel moeten als je dit fenomenale strand met eigen ogen wilt zien en beleven. Niet gelijk doorscrollen naar de volgende! Want dit strand is zeker de moeite waard. Én je kunt nog even aan je beachbody werken. Voor degenen die geen hike willen doen, gaan er met goed weer ook verschillende boottochten naar deze plek. In het noorden van Mallorca vind je het Escora gebergte, waar je tussen de metershoge bergen kunt lopen en uitkomt bij la playa! Super leuk om een intensieve dag te eindigen met een frisse duik in de kristalheldere zee bij dit strand.

Portals Vells

Deze schilderachtige baai ligt aan de linkerkant van het eiland zo’n twintig kilometer van Palma vandaan. Het strand is acht kilometer lang en in de zomer zijn er veel Spaanse families te vinden. De kans is dus vrij klein dat je een Nederlander tegen het lijf loopt. Veel jachten komen in de zomer een bezoekje brengen aan dit prachtige strand. Je kunt gratis parkeren bij het strand, maar let wel op dat het zomers erg druk is en de plekken vol kunnen zijn.

Playa de Formentor, en Pollença

Wat een onbeschrijfelijk mooi strand is dit.. Je vindt het aan de noordwestelijke kant van het eiland en is erg makkelijk bereikbaar met de auto. Het dichtstbijzijnde dorp is Port de Pollença, het meest noordelijke stadje van Mallorca. Verschillende celebrities, waaronder bekende schilders en artiesten hebben een vakantiehuis in deze stad. Ga jij dit mooie plekje bezoeken tijdens jouw vakantie in Mallorca?

Tips

Comments are closed.