Bodegas

In Mallorca zijn er nog de ouderwetse bodegas te vinden. Je komt in een historisch huis terecht waar families al eeuwenlang wijn brouwen. De families willen de bezoekers hun liefde voor de wijn laten zien die is doorgegeven van generatie op generatie. Daarom is het zo leuk om een bodega te bezoeken. Natuurlijk mag het wijnproeven niet vergeten worden.

Bodega Ribas

Bodega Ribas is de oudste bodega op het eiland, het is namelijk opgericht in 1711. De bodega is gelegen in een ouderwets huis dat stamt uit de 18e eeuw en het huis is nog steeds intact. Wat ook nog steeds intact is, is de historische wijnkelder en het magazijn. Het landgoed van de bodega is wel 40 hectare groot en heeft een brede selectie van inheemse druivensoorten. Zo groeit er het druivenras Mantongro en Prensal. De familie Ribas heeft ook druivenrassen weten te herstellen die bijna weggevaagd waren, zoals de Gargollasa. Op de bodega Ribas kan je verschillende soorten tours doen.

– Er is een tour van 1 uur waarbij je drie wijnen proeft voor €15
– Er is ook een tour van 2 uur waarbij je vier wijnen proeft voor € 30
– Bij de tour met catering heb je ook twee opties, je kan ervoor kiezen om na de tour lekker te gaan eten of je kan eten en nog een wijnproeverij erbij kiezen

Locatie
Muntanya 2
Consell
Website

Vinosferrer

De jonge José Luis FerrerRamonell was 28 jaar en is een wijnbrouwerij gestart onder de naam Vinicola de Binissalem. Later is de naam veranderd naar Bodegas José L Ferrer, wat nog steeds de huidige naam van de bodega is. José heeft veel veranderingen doorgevoerd voor de wijnhandel in Mallorca. Hij introduceerde nieuwe technieken, hij liet wijn ouder worden waardoor de smaak en de evolutie van de wijn beter werd. Ook voerde José als één van de eerste van het eiland handel met Europa en Amerika. Het mooie is dat de wijnhandel Ferrer nog steeds in de familie is en wordt door gegeven van generatie op generatie. Op dit moment is de wijnhandel in handen van de vierde generatie van de familie. Het mooie landhuis van de Bodega José L Ferrer is gevestigd in het plaatsje Binissalem. De familie hecht zich aan de oude gebruiken om wijn te maken en voegt hier de nieuwe technologie bij om de wijn nog beter te maken. Natuurlijk kan je bij deze familie bodega ook tours doen.

– Je kan een exclusieve tour doen van 90 minuten voor €14 en je krijgt dan een tour met maar acht personen. Tijdens deze tour proef je een premium selectie aan wijnen.
– Je kan een tour doen waarbij je drie wijnen proeft en hierbij krijg je ook nog een tapasbuffet. Deze tour zal 90 minuten duren en aan deze tour kunnen maximaal 50 personen meedoen voor €30 per persoon.
– Er is ook een tour waarbij je drie wijnen kan proeven met typische Mallorcaanse snacks. Bij deze tour kunnen maximaal 50 personen mee en de prijs is €15 per persoon.

Locatie
Conquistador 103
07350 Palma-Alcudia Road
Website

Olive Moragues

Dit is ook één van de oudste bodegas die er op Mallorca te vinden is. De wijn wordt geproduceerd in Possessió Binicomprat, wat één van de historische landgoeden is. Sinds 1511 loopt de familie Moragues al mee met de wijnindustrie op Mallorca. De bodega maakt 40.000 wijnen per jaar en de bodega heeft ook exclusieve producten. Ze hebben hun eigen 100% organische wijnvelden, waar nog met de hand gewerkt wordt. Wat de familie belangrijk vindt, is dat de wijnen die ze bieden kwaliteit, expressie en uniekheid uitstralen. Wie lijkt het nou niet leuk om bij één van de oudste familiebedrijven wijn te proeven?
– Voor €12 krijg je een tour van 35 minuten waarbij je het huis, de wijnvelden en de wijnkelder te zien krijgt. Ook mag je twee wijnen proeven met kwaliteitskaas en -ham
– Voor €25 kun je een tour krijgen van 120 minuten waarbij je ook een tour krijgt langs het huis, de wijnvelden en de wijnkelder. Er wordt bij deze tour meer verteld over hoe de wijn gemaakt wordt en je mag vier wijnen proeven met heerlijke Mallorcaanse borrelhapjes.

Locatie
Cami de sesvinyes (zonder nummer)
07210 Algaida
Website

Comments are closed.