Marktjes

In Mallorca vind je allerlei leuke, gezellige marktjes om originele souvenirs te scoren. Daarnaast kun je vaak ook nog heerlijke traditionele gerechten op de markt proeven en kopen. Mocht je naar een markt willen dan moet je er vroeg bij zijn want de markten beginnen vaak ’s ochtends rond een uurtje of 8 en houden vaak rond 14.00 uur op. Hieronder vind je een overzicht van leuke marktjes in Mallorca.

Mercadillo de Alcúdia

Op dinsdag en zondag wordt één van de belangrijkste markten van het eiland gehouden. Mercadillo de Alcúdia is een markt die plaatsvindt in de oude binnenstad van Alcúdia. Je vindt hier allerlei producten zoals fruit, groenten, kleding, juwelen, lederproducten, kunst, alles wat je maar zoekt. Ook is dit de perfecte plek om traditionele gerechten uit Mallorca te proeven. In de zomerperiode (begin juni tot eind september) is er ’s avonds in de haven van Alcúdia van woensdag tot en met zaterdag ook nog een summer night market. Op deze summer night market kun je kleine gerechtjes proeven die bereid zijn met onder andere inktvis.

Openingstijden
Dinsdag en zondag van 9:30 – 13:30

Locatie
Camí de Ronda 8
07400 Alcúdia

El rastrillo de Consell

Deze rommelmarkt vindt elke zondag plaats in Consell. Wat betreft vintage en antieke voorwerpen is dit één van de betere rommelmarkten in Mallorca. Hier vind je ook (tweedehands) kleding en heerlijke verse broden. Mocht je nog een markt willen bekijken dan ligt Santa Maria hier vlakbij. Hier vind je rond dezelfde tijd op zondag een markt vol groenten en fruit. Wat ook erg leuk is, als je toch in de buurt bent van Consell en houdt van lekkere wijnen, is een ritje maken met de Wine Express. Je bezoekt dan twee wijnbodega’s en proeft 7-8 wijnen en natuurlijk worden er lekkere tapas bij geserveerd. De Wine Express vertrekt in de buurt van Consell en duurt ongeveer 4 uur.

Openingstijden
Zondag van 8:30 – 14:00

Locatie
Carrer d’Alcúdia
07330 Consell

Mercadillo de Inca

Op donderdag vindt de grootste markt van Mallorca plaats. Het hele jaar door vind je hier allerlei producten zoals bijvoorbeeld lokale ambachten als de beroemde lederwaren uit de regio Inca. Daarnaast kun je hier terecht voor kleding, originele souvenirs, etenswaar als fruit, groenten, vlees en vis. De beste manier om bij deze markt te komen is om de trein te pakken die door de stad Inca rijdt. Deze zal je een paar meter voor het begin van de markt afzetten. Omdat de markt heel populair is en echt dwars door de straten van de stad loopt is de plek moeilijk te bereiken met de auto.

Openingstijden
Donderdag van 8:00 – 13:30

Locatie
Carrer Gran Vía de Colom
07300 Inca

Mercadillo Sineu

De Sineu markt is één van de oudste markten in Mallorca. Deze markt elke week en trekt veel bezoekers. Voornamelijk buitenlandse toeristen omdat deze markt vaak ook wordt opgenomen in het programma met georganiseerde rondleidingen van de grote touroperators. De markt is vooral populair vanwege de verscheidenheid aan producten. Je vindt hier producten zoals groenten, fruit, vee, bloemen, bomen, gereedschap, landbouwmachines en vooral kleding, schoeisel en cadeau-artikelen. De markt is ook vooral populair vanwege het feit dat je hier als enige in Mallorca een ´tentoonstelling van levende dieren´ kunt vinden. De belangrijkste inheemse rassen van Mallorca, Menorca en Ibiza zijn ‘tentoongesteld’ in een speciaal ingericht magazijn in Plaça des Mercat.

Openingstijden
Woensdag en zondag van 7:00 – 14:00

Locatie
Placa del Fossar
07510 Sineu

Mercado San Juan Gastronómico

Voor de echte food-lovers is dit dé perfecte markt. Het is een overdekte markt waar je gerechten van over de hele wereld kunt vinden. Hier zijn 17 eetkraampjes, een cocktailbar en genoeg plekjes om verschillende wijnen te proeven. Ze hebben hier onder andere Japanes, Thais, Italiaans, Mallorcaans, Spaans, zeevruchten en gegrild vlees. Omdat er zoveel keus is raden wij aan om van alles een kein beetje te proeven. Het ziet er heel luxe uit dus je zou denken dat de prijzen hier ook heel hoog liggen maar deze zijn gelukkig heel redelijk.

Openingstijden
Ma t/m zo van 12:30 – 00:00

Locatie
Carrer de l’Emperadriu Eugènia 6
07010 Palma
Website

Mercadillo Santanyi

De Mercadillo Santanyi vindt elke woensdag en zaterdag plaats, behalve op feestdagen. Hier kun jewekelijks terecht voor originele souvenirs en local food. De markt is niet super groot en je kunt hier wel originele souvenirs en local food kopen. Elk jaar wordt het aantal kraampjes verhoogd. De markt begon als een traditionele markt met groenten en fruit maar gelijdelijk aan is de markt gegroeid en heeft het nu meer dan 150 kraampjes. Naast groenten en fruit vind je hier ook kaas, olijven, worst, taarten, verschillende soorten drank, kleding, schoenen, accessoires, bloemen en planten, keukengerei, ambacht en handgemaakte accessoires.

Openingstijden
Woensdag en zaterdag van 8:00 – 13:00

Locatie
Plaça Major
07650 Santanyí

Mercado Artesanal de Artà

Iedere dinsdag vindt hier in dit pittoreske dorpje een vrolijke en kleurrijke markt plaats. Arta is gelegen in de bergen van Levante. Omdat het niet erg drukbezocht wordt door toeristen is de karakteristieke mediterrane sfeer en de gastvrijheid van de locals nog helemaal intact. Op deze markt vind je authentieke spulletjes en veel antiek, maar ook kleding en etenswaar.

Locatie
Plaça d’Espanya 1
07570 Artà

Tip

• Veel Spanjaarden gaan op zondag na bijvoorbeeld een kijkje op de markt, een mooie wandeling of na flaneren en een drankje op een terras vervolgens lekker uitgebreid met familie en/of vrienden lunchen tussen 14.00 -17.00 uur. Misschien bevalt jou zo´n ´Spaans´ ritme ook wel?

Comments are closed.