Sterrenrestaurants

Op Mallorca kan je heerlijk eten. Wist je eigenlijk ook dat er op het eiland diverse sterrenrestaurants te vinden zijn? Voor een bijzonder hapje is een bezoek aan één van de sterrenrestaurants een aanrader! Daarom hebben wij een overzichtje gemaakt van de beste sterrenrestaurants in Mallorca.

restaurant-es-fum

Restaurant Es Fum

Rafael Sanchez is de chef van Es Fum en hij nam het restaurant over in 2013. Het was belangrijk dat Rafael de Michelinster behield en dat is hem gelukt! Naast zijn werk als chef-kok reist hij heel Mallorca door om nieuwe smaken te vinden die hij aan zijn gasten kan voorschotelen. Hij vindt het belangrijk dat zijn gasten de beste variaties aan eten krijgen voorgeschoteld. Bij het restaurant kan je kiezen uit een 6,8 of een 10-gangendiner. Zo kan je een Mezzaluna krijgen gevuld met caesarpaddenstoel en een paddenstoeleninvasie of je krijgt krokante tonijn met tropisch fruitsorbet en amorette. Het restaurant is gevestigd in het mooie hotel St. Regis Mardavall Mallorca resort. Wanneer je aan het eten bent, heb je een mooi uitzicht over de bergen.

Locatie
Costa d’enBlanes 19
07181 Palma De Mallorca
Website

es-moli-den-bou

Restaurant Es Moli den Bou

In 2000 is het restaurant Es Moli den Bou geopend en vier jaar later kreeg het een Michelinster en dat heeft het restaurant tot op heden nog steeds. De chef van het restaurant is een inwoner van Mallorca waardoor je ook echt de Mallorcaanse smaken proeft. De chef vindt het belangrijkste dat de gasten met een goed gevoel de deur uit lopen en dat ze nog vaker terug willen komen. Es Moli den Bou werkt niet als een normaal restaurant, je kan niet zomaar binnen lopen en eten bestellen en weer weggaan wanneer je wilt. Op dinsdag- en op zaterdagavond kan je vanaf 20:00 komen en om 20:30 sluiten de deuren en kan er niemand meer mee eten. De prijs is €130 per persoon of €180 met wijn. Er is geen menu, maar je krijgt wat de kok je voorschotelt. Dan is er op zaterdagmiddag van 13:00 tot 15:00 en op deze tijden mag je binnenkomen lopen wanneer je wil. Ook op deze dag krijg je wat de kok gemaakt heeft en dit weet je niet van tevoren. Het menu kost €65 zonder wijn of het kost € 80 met wijnarrangement. Het restaurant is gevestigd in het hotel Protur Sa Coma Playa Hotel & Spa.

Locatie
Carrer Liles (zonder nummer)
070560 Sa Coma
Website

es-raco

Restaurant es Racod’esteix

Josef Sauerschell is de chef van restaurant es Racod’esteix. Het is een heel mooi restaurant met uitzicht over het Tramuntana-gebergte, het is dus een hele bijzondere plek om te eten. Je kan een vier-ofeen zesgangenmenu nemen. Een viergangenmenu kost €72 en een zesgangenmenu kost €100. Wanneer je een gangen menu neemt, kan je een heerlijke Turbot met kaviaar en ansjovissaus verwachten.

Locatie
Carrer Sa VinyaVieja 6
Deia
Website

Comments are closed.