Spaans leren

Als je voor langere tijd naar Mallorca gaat, bijvoorbeeld omdat je gaat werken of studeren, dan is het vaak handig om een woordje Spaans te kunnen. Soms kun je in Nederland al een taalcursus Spaans doen, maar het makkelijkst is om dat in Spanje te doen omdat je de taal dan meteen kunt toepassen. Op het eiland Mallorca vind je een aantal goede taalscholen die een ruim aanbod aan cursussen aanbieden. Hieronder volgt een overzicht van de taalscholen op Mallorca.

Estudio Hispanico in Palma de Mallorca

Deze taalschool is redelijk groot. Zo bestaat het gebouw uit drie verdiepingen en heeft het ruim 13 klaslokalen met airconditioning, een ontspanningsruimte en een computerruimte waar je voor of na de les nog gebruik van kunt maken. De taalschool is gevestigd middenin het centrum van Palma. Het drukke gedeelte van Palma, waar je allerlei restaurantjes en winkeltjes vindt, ligt op 2-3 minuten loopafstand vanaf de school. Ook het oude gedeelte van Palma ligt op slechts 10 minuten lopen. In deze school zit je met maximaal twaalf studenten in een groep. Het fijne aan deze taalschool is dat zij vaak leuke uitstapjes en rondleidingen in Mallorca aanbieden. Zo organiseert de school bijvoorbeeld ook welkomstfeestjes, Spaanse filmavonden en ‘intercambios’. Tijdens een intercambio kom je in contact met een Spaanse student die uit Mallorca komt en zo kun jij dan gemakkelijk je Spaans oefenen. Via deze school kun je ook een accommodatie regelen. Zo kun je ervoor kiezen om bij een gastgezin in te gaan wonen of om een appartement te delen met andere studenten die Spaans leren.

Prijzen
De prijzen verschillen per cursus en het aantal weken dat je de cursus volgt. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld een intensieve Spaanse cursus. Als je bijvoorbeeld drie weken een intensieve cursus volgt van 20 lessen per week kost het je €600. Daarnaast kun je ook privé lessen krijgen, deze zijn wel wat prijziger dan een groepsles. Zo betaal je voor een privé les van 20 uur €880 per week.

Locatie
Passeig de Mallorca
07012 Palma de Mallorca
Website

Dilo Mallorca

Dilo is een Spaanse taalschool voor buitenlandse studenten. Hier kun je niet alleen Spaans leren maar ook het leven in Mallorca ervaren. Zo biedt deze school, naast Spaanse lessen, ook combinatie pakketten aan van bijvoorbeeld Spaanse les met culturele activiteiten of sporten. Bij deze taalschool kun je ook je accommodatie regelen. Ze verhuren namelijk appartementen die zich boven de taalschool bevinden. Dilo bevindt zich in het centrum van Inca. Dit ligt ongeveer halverwege de steden Alcudia en Palma. Door de goede ligging heb je het strand, de bergen en de grote steden op niet al te lange afstand.

Prijzen
De prijzen verschillen per cursus en het aantal weken dat je de cursus volgt. Als je alleen voor een intensieve cursus Spaans gaat dan kost het je €205 per week. De intensieve Spaanse cursus is 20 uur per week. Mocht je liever een privé cursus Spaans willen dan kost dat €351 per week. Daarnaast kun je jouw cursus Spaans nog combineren met allerlei activiteiten zoals surfen, snorkelen, mountainbiken en nog meer. Voor een volledig overzicht van de pakketten en prijzen kun je op de website kijken.

Locatie
Avenida Lluc 64
07300 Inca
Website

Die Akademie

Die Akademie is een internationale school met studenten van over de hele wereld. Op deze school wordt een ruim aanbod van Spaanse cursussen aangeboden. Deze taalschool is gelegen in het historische centrum van Palma en ligt vlakbij alle historische bezienswaardigheden, winkeltjes en restaurantjes. Het leuke aan deze taalschool is dat je eerst online een Spaanse test kunt doen om te kijken welk level jij nodig hebt voor de cursus. Die Akademie biedt standaard Spaanse cursussen aan en daarnaast kun je ook, mocht je langer in Mallorca verblijven, kiezen voor een avondcursus. Deze avondcursus is twee keer per week.

Prijzen
De prijzen verschillen per cursus en het aantal weken dat je de cursus volgt. De standaard Spaanse cursus kost €198 per week voor 20 uur. Deze cursus is elke dag van 9:30 tot 13:30. De avondcursussen zijn twee keer per week op maandag en woensdagavond van 17:30 tot 19:00. Kijk voor een volledig overzicht van het aanbod en de prijzen op de website.

Locatie
Carrer Morey 8
07001 Palma de Mallorca
Website

Tips

• Misschien heeft een gastgezin niet direct je voorkeur in verband met privacy, kosten etc. maar als je echt goed en zo snel mogelijk Spaans wil leren, dan kan dit echt een enorm toegevoegde waarde zijn. Zeker als je een leuk gastgezin hebt waar je mee samen eet en misschien wel meer dingen samen mee doet dan kan je Spaanse niveau soms heel snel omhoog gaan. Dit voordeel heb je natuurlijk niet/minder als je met internationale studenten in een appartement zit.
• Een gastgezin regel je misschien niet zo makkelijk zelf en dan is het erg prettig als een talenschool dat voor jou doet. Maar mocht je een appartement/kamer willen huren, dan zou je dat misschien wel zelf kunnen regelen. Vaak bespaar je dan weer kosten. Je zou bijvoorbeeld op de volgende website naar een kamer kunnen zoeken.

Comments are closed.