Bus

Wil jij graag op een low budget manier door Mallorca reizen? Dan is de bus een goed idee. Er zijn verschillende buslijnen die je over het hele eiland kunnen vervoeren en op deze pagina van Memorabel Mallorca vind je meer informatie over de bussen. Er is ook een Hop-on Hop-off bustour op Mallorca waarbij je in korte tijd de highlights ziet.

Buslijnen op Mallorca

Op Mallorca zijn er verschillende buslijnen te vinden die in de grote steden of op het eiland rijden. Er zijn zes buslijnen op Mallorca te vinden, namelijk: buslijn 100, buslijn 200, buslijn 300, buslijn 400, buslijn 500 en buslijn 800. Deze bussen rijden door heel Mallorca. Op deze site zijn de routes te vinden en hierop kan je precies zien wat het begin- en eindpunt is en welke tussenstops de bus maakt.

Buslijnen vanaf het vliegveld

Het is ook fijn om te weten hoe je via het vliegveld het gemakkelijkst met de bus naar Palma de Mallorca gaat. Palma is de stad die het dichtst bij het vliegveld ligt. Je hebt twee lijnen die van het vliegveld naar de stad Palma gaan, dit zijn lijn 1 en lijn 21. Buslijn 1 stopt in de stad Palma en rijdt langs de toeristische plekken en het strand. Buslijn 21 rijdt langs verschillende hotels en resorts die in de buurt van Palma liggen en de buslijn stopt ook langs het strand. Wanneer je gebruik wil maken van één van deze bussen, kan je opstappen bij de aankomst- en vertrekhal. De bussen rijden gereguleerd. Buslijn 1 komt om het kwartier en buslijn 21 komt om het half uur. Wil je nog meer informatie hebben over de bussen die rijden vanaf het vliegveld of het vliegveld zelf dan kan je kijken op deze pagina.

Kosten

De prijzen voor de busritten (buslijn 100, 200, 300, 400, 500 en 800) in Mallorca verschillen per lijn en per gebied. Sommige bussen maken grotere afstanden, waarvoor je natuurlijk meer betaalt dan wanneer een bus een kleine afstand rijdt. Een enkel ticket van een busreis ligt tussen de € 1 en de € 4. Een busticket kan gekocht worden bij de kiosk die vaak naast de busstop te vinden is en wanneer deze gesloten zijn, kan je makkelijk een kaartje kopen bij de buschauffeur. Wanneer je de bus pakt vanaf het vliegveld kost een enkel ticket € 3 en dit ticket kan je bij de buschauffeur kopen.

Tijden

De meeste bussen op Mallorca rijden tussen 8:00 en 22:00. De tijden die de bussen rijden, verschillen per lijn. Het verschilt ook per bus en buslijn hoe vaak een bus langskomt in een uur. Soms komt een bus om het half uur en bij de andere lijn komt de bus één keer in het uur. Let goed op! Want sommige tijden en rijschema’s worden aangepast per seizoen. In de winter rijden sommige buslijnen helemaal niet en in de zomer rijden die bussen dan wel. Ook tijden kunnen aangepast worden per seizoen.

Hop-on Hop-off bustour op Mallorca

Wil je in een korte tijd veel zien van het eiland? Dan is de hop-on hop-off bustour op Mallorca misschien wel een goede optie voor jou! Je hebt twee opties: je kunt een ticket voor 24 of 48 uur aanschaffen. Binnen deze tijd kun je bij de verschillende haltes in- en uitstappen wanneer je wilt. De bussen rijden iedere twintig minuten, vanaf 09.30 uur in de ochtend tot 20.00 uur in de avond. Er zijn audiogidsen aanwezig, onder andere in het Engels, Duits, Frans en Spaans.

Tips

– Een handige site die je kan gebruiken voor het openbaar vervoer op Mallorca is www.emtpalma.es Hier is van alles te vinden over bussen, maar ook treinen.
– Naast low budget met de bus Mallorca verkennen, kun je via Prijsvrij ook toffe low budget vakanties voor Mallorca vinden!

Comments are closed.